Rugalmas foglalkoztatás bevezetése az Atlanti-Szerszám Kft.-nél – Széchenyi 2020 pályázati adatok

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESZA-web
Pályázó neve:  ATLANTI-SZERSZÁM Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt megnevezése:  Rugalmas foglalkoztatás bevezetése az Atlanti-Szerszám Kft.-nél
OP név:  GINOP - Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program
Pályázati kiírás megnevezése:  GINOP-5.3.2-16 - A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban - Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál
Projekt helyszíne (település):  6728 Szeged, Fonógyári út 9.
Projekt azonosító:  GINOP-5.3.2-16-2016-00118
Megítélt összeg:  14 898 170 .- HUF
Támogatás aránya:  100 %
Forrás:  ESZA
Ország:  Magyarország
Beavatkozási kategória: A munkavállalók, vállalkozások és vállalkozók alkalmazkodása a megváltozott körülményekhez
Megvalósítás kezdete: 2017.03.01
Megvalósítás vége: 2018.02.28
Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Atlanti-Szerszám Kft. 6728 Szeged, Fonógyári út 9.

Tel.: +36 62 444 021

E-mail:  info@atlanti-szerszam.hu

Honlap: www.atlanti-szerszam.com

Közreműködő szervezet neve és elérhetőségei:

Nemzetgazdasági Minisztérium - Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság

Project leírás

Vállalkozás története: Az Atlanti Szerszám Kft. 1992-től működik, 100%os magyar tulajdonban, ipari szerszámok és gépek kereskedelmével foglalkozik. Termékkínálatuk a minőségi munka készítését teszik lehetővé a csiszolástechnikában, forgácsolásban, hegesztés technikában, munkavédelemben és szereléstechnikában egyaránt. A vállalkozás fő tevékenysége, piaci helyzete: A cég alkalmazotti létszáma és árbevétele évről éve gyarapodott, 2016-ra mintegy 31 alkalmazottról, a 2014-es üzleti évben pedig több, mint 890 millió Ft-os árbevételről számolhatott be a cég, 18,7 millió Ft-os adózott eredménye mellett. 2014-es árbevétele közel 47%-kal, adózott eredménye pedig 350%-kal nőtt 2011-hez képest. A cég töretlen fejlődését egyedül a 2009-es év vetette vissza, ekkor – a válság következtében – az árbevétel 38%-kal esett vissza az előző év viszonylatában.

A főbb szervezetfejlesztési, HR stratégiai céljai, fejlődési lehetőségei: A cég szinte teljes körűen bevezetni kívánja a rugalmas foglalkoztatást, amely a munka és magánélet jobb összehangolása mellett alkalmat ad a vállalat vezetésének a belső működés áttekintésére, a belső együttműködés és a teljesítmény értékelés fejlesztésére, az erőforrásokkal való gazdálkodás fejlesztésére. Ehhez kapcsolódóan lehetőség nyílik a piaci stratégia pontosítására, a belső működési rend fejlesztésére.

A munkakör átszervezéshez, rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez kapcsolódó tervezett munkajogi, pénzügyi, szervezetfejlesztési és humán erőforrás-fejlesztési lépések:

Tanácsadási segítség: szabályzatok, munkaügyi dokumentumok megújítása, TÉR rendszer bevezetése, belső munkafolyamatok felülvizsgálata, IT tanácsadás, összesen 49 tanácsadói nap.

Műhelymunkák, vezetői és dolgozói csoportok, átalakított munkakörbe kerülők részvételével: rugalmas foglalkoztatás stratégiai fenntarthatóságának biztosítása, a belső szervezeti folyamatok igazítása a változásokhoz, új fejlődési területek kijelölése, a bevezetett változások megismertetése, képzés és a bevezetés támogatása. Összesen 23 alkalom.

Csoportos együttműködés fejlesztés a munkavállalók együttműködési és kommunikációs készségének és gyakorlatának javítására: 3 tréning/műhelymunka nap. Belső vállalati képzés a rugalmas foglalkoztatás bevezetése által érintett vállalati folyamatok változásáról, a várható módosításokról. Összesen 1 belső képzési nap.

Az Atlanti-Szerszám Kft. 32 dolgozója közül jelenleg 1 fő, az ügyvezető dolgozik kötetlen munkaidőben, a többi munkavállaló hagyományos napi 8 órás munkarendben dolgozik. Az átalakításban csaknem minden munkatárs érintett, 12 munkakörben, 21 fő érintett, amellyel minden munkatárs valamilyen rugalmas formában fog dolgozni, törzsidő-peremidős, és kötetlen formákban.

A rugalmas foglalkoztatási forma bevezetéséhez szükséges eszközök és szoftverek: A rugalmas munkakörök ellátásához szükséges, hogy lehetővé váljon, hogy a foglalkoztatottak a telephelytől távol is végezhessék a munkájukat. Ehhez 5 db laptop, és hozzájuk tartozó 5 db Office programcsomag beszerzése szükségesek. Továbbá szükséges egy multifunkcionális nyomtató (szkenner, fénymásoló, nyomtató funkció) beszerzése is, hogy a telephelyen kívül is tudjanak a munkavállalók a szkennelt munkaanyagokkal dolgozni.

A projekt keretében megvalósított munkaszervezési kultúra javítása segíti a munkavállalók, különösen a munkavállalást állapotával/helyzetével nehezen összeegyeztetni tudó munkavállalók körében, az egyedi igényeinek jobb kielégítését, a munkafolyamatok szervezettségének növelésével, az egyedi, sajátos helyzetek rendszerbe illesztett, generális figyelembe vételével. Ezzel a munkavállalók számára tartósan biztosított az egyedi helyzet figyelembe vétele.

A projekt számszerűsíthető vagy egyéb módon meghatározható eredményei: Eredmények a 12 db átalakított munkakör, 21 fő dolgozó, 2 új foglalkoztatási forma, minden dolgozói szinten, középvezetés, üzletkötői és irodai munkaterületen. További eredmények, a dolgozói elégedettség növelése, a motiváció és lojalitás erősítése, új munkakultúrák meghonosodása, a vezetői gondolkodásmód és attitűd fejlődése, a munka-magánélet egyensúly erősödése.

basic

Gyártási tevékenység bevezetése az Atlanti-Szerszám Kft.-nél – Széchenyi 2020 pályázati adatok

infoblokk_kedv_final_felso_cmyk_ESBA
Pályázó neve: ATLANTI-SZERSZÁM Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Projekt megnevezése: Gyártási tevékenység bevezetése az Atlanti-Szerszám Kft.-nél
OP név: GINOP - Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program
Pályázati kiírás megnevezése: GINOP-5.3.2-16 - A rugalmas foglalkoztatás elterjesztése a konvergencia régiókban - Rugalmas, családbarát foglalkoztatási módszerek bevezetése a munkáltatóknál
Projekt helyszíne (település): 6728 Szeged, Fonógyári út 9.
Projekt azonosító: GINOP-2.1.8-17-2017-00258
Megítélt összeg: 6.251.255 .- HUF
Támogatás aránya: 50 %
Megvalósítás kezdete: 2018.05.01
Megvalósítás vége: 2018.10.16
Kedvezményezett neve és elérhetősége:

Atlanti-Szerszám Kft. 6728 Szeged, Fonógyári út 9.

Tel.: +36 62 444 021

E-mail:  info@atlanti-szerszam.hu

Honlap: www.atlanti-szerszam.hu

Közreműködő szervezet neve és elérhetőségei:

Nemzetgazdasági Minisztérium - Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság
1139 Budapest, Váci út 81-83.
Tel: +36 1 896 – 6666
gazdasagfejlesztes@ngm.gov.hu

Project leírás

A Társaság jelen projekt során tevékenységi körét tervezi bővíteni, méghozzá gyártási tevékenységgel, amelynek megvalósítási helyszíne a székhelye és egyben legfőbb működési helyszíne lesz. A Társaság legfőbb vállalatpolitikai céljai közé tartozik az eredményes működés és a dolgozói, illetve vevői elégedettség fenntartása, amelyekhez fejlesztések szükségesek. A Társaság fő fejlődési lehetőségét jelen esetben a gyártási tevékenység bevezetése jelenti, amelynek köszönhetően a Társaság maga is képes lesz fémipari fűrészszalag méretre vágására és hegesztésére, amely tevékenységgel egy teljesen új piaci szegmens nyílik meg előtte.

A Társaság egy jelentős innovációs beruházásra készül azzal, hogy tevékenységében meg kívánja honosítani a gyártás tevékenységét. A Társaság eddig kizárólag egy klasszikus szerszám- és gépkereskedő cégként működött leginkább a fémipar számára. A Társaság most úgy döntött, hogy a fémmegmunkálás üzletágát fogja meghonosítani a cég tevékenységei között, és belép a gyártási piacra. Teszi ezt azért, mert fémipari fűrészszalagot kíván méretre vágni és összehegeszteni annak érdekében, hogy ezáltal jobb áron tudjon megjelenni ezen termékekkel a piacon, valamint gyorsabban tudja kiszolgálni vevőit. A különböző fémipari fűrészgépeken nagyon eltérő méretű fűrészszalagot használnak a daraboláshoz. A szalagokat lehet nagyon hosszú tekercsekben vásárolni, de lehet méretre vágva, és összehegesztve is beszerezni az adott fűrészgéphez szükséges hosszban. A Társaság eddig a gyártótól méretre vágva és összehegesztve szerezte be a szalagokat, hogy aztán az ilyenformán kész szalagokat tovább értékesítse vevőinek. Ez a megoldás viszont jelentősen megdrágította a fűrészszalagokat, ami miatt nem tudott a Társaság versenyképes árakkal megjelenni a piacon, nem mellesleg sok időt kellett a vevőknek várniuk a szalagokra rendelést követően. Fentiek okán döntött a Társaság úgy, hogy beszerez több olyan gépet, amelyek együttesével ezentúl elég, ha csak nagy tekercsekben szerzi be a fűrészszalagot a gyártótól, és úgymond ő maga végzi el a tovább feldolgozási feladatokat azzal, hogy méretre vágja és összehegeszti a szalagokat. Ezáltal a Társaság sokkal kedvezőbb árakon tudja majd kínálni a fűrészszalagokat, ami miatt sokkal nagyobb mennyiséget tud majd évente eladni. További nagyon nagy előny lesz, hogy egy szalagszakadás esetén a vevő számára rendkívül sürgős, hogy az új fűrészszalagja mielőbb leszállításra kerüljön, mert ellenkező esetben hosszabb időre le kell állítani az adott gyártó gépet, amely jelentős kiesést jelenthet a termelésben. Ilyen esetben a Társaság képes lesz azonnal reagálni, és úgymond nagyon rövid időn belül leszállítani a kért szalagot.
A Társaság összesen négy darab gép beszerzését tervezi, hogy be tudja indítani a fűrészszalag méretre vágó és összehegesztő üzletágát. Az első gép maga a fűrészszalag hegesztő gép, amelynek segítségével a pontos méretre levágott fűrészszalagot lehet végteleníteni hegesztési eljárással, majd fokozatosan visszahűtve a megfelelő kristályszerkezet kialakulása érdekében. A gép a hegesztési folyamat automatikus vezérlését löketszerű ellenállásos hegesztéssel végzi el, amelynek során az ellenállás fokozatmentesen módosítható. A géphez automatikus hőkezelő egység tartozik a fűrészszalagok automatikus hőkezelése érdekében. 3 féle hőkezelési hőmérséklet és idő választható, amelyek aztán egy LCD kijelzőn követhetők. A különböző hőkezelő programokat aztán a memóriában lehet eltárolni, így adott fajta fűrészszalag esetén nem kell újból beprogramozni a gépet. A pneumatikus szalagvágó géppel történik a tekercsben beérkező szalag pontos méretre vágása. Az elektromos köszörűvel történik a varrat síkba munkálása (hogy ne maradjon dudor) a szalag hatékony működése érdekében. A fűrészfog bevonó a végtelenített fűrészszalag tárolása és szállítása alatt védi a vele kapcsolatba kerülő dolgozók testi épségét egy műanyag bevonatot, úgynevezett fogvédőt helyezve a fűrészfogakra, hogy ne történhessen baleset, mivel a fűrészfogak rendkívül élesek. A Társaság tehát arra számít, hogy a fűrészszalagokat egyrészt nagyobb volumenben fogja tudni értékesíteni már meglévő ügyfelei számára a kedvezőbb árnak és a gyorsabb kiszolgálásnak köszönhetően. Emellett a kedvezőbb ár és a rendkívül gyors kiszolgálás lehetősége új ügyfeleket is be fog hozni a Társasághoz

szechenyi_2020_gyartas
Atlanti-Szerszam-logo_white_small_opt

Az Atlanti-Szerszám Kft. 26 éve van jelen a magyar piacon. Büszkék vagyunk arra, hogy immáron negyed százada nyújtunk elsőrangú szakmai tanácsadást Magyarország legkiválóbb ipari szereplőinek.

Elérhetőségek

Szeged Központi iroda
6728 Szeged, Fonógyári út 9.
Telefon: 62/444-021, 30/299-3000
Budapesti iroda és szerviz
1163 Budapest, Főhadnagy utca 3.
Telefon: 1/43-32-678, 30/334-4000

E-mail: info@atlanti-szerszam.hu
Munkanapokon: 8:00 - 17:00

Copyright 2019 © Minden jog fenntartva.